Front left abs sensor

James R Couchenour

New Member
Joined
Jan 22, 2021
Messages
9
Reaction score
1
I went to change my ABS sensor on my 2006 liberty 4x4 3.7l on the front left and what I got is not the same as what is on it?!? Anyone have this issue before? The one on it is rounded and the one I got has a stem on it.
 

LibertyTC

Well-Known Member
Staff member
Moderator
Joined
Oct 24, 2008
Messages
8,178
Reaction score
919
Location
B.C. Canada
Do you have an ABS Or traction control light ON?
Please post a photo of what you are trying to describe.
 

James R Couchenour

New Member
Joined
Jan 22, 2021
Messages
9
Reaction score
1
Do you have an ABS Or traction control light ON?
Please post a photo of what you are trying to describe.
I had a code for front left ABS sensor
 

Attachments

  • E03553F3-4582-478E-AD38-71D2A5555A6D.jpeg
    E03553F3-4582-478E-AD38-71D2A5555A6D.jpeg
    801.3 KB · Views: 15
  • BBB51990-8D7E-44E5-B1E7-62E6232BB5FD.jpeg
    BBB51990-8D7E-44E5-B1E7-62E6232BB5FD.jpeg
    935.8 KB · Views: 16

LibertyTC

Well-Known Member
Staff member
Moderator
Joined
Oct 24, 2008
Messages
8,178
Reaction score
919
Location
B.C. Canada
The correct terminology is "wheel speed sensor"
What was the code #?
 

LibertyTC

Well-Known Member
Staff member
Moderator
Joined
Oct 24, 2008
Messages
8,178
Reaction score
919
Location
B.C. Canada
C100A- OBD2 code= Left front wheel speed sensor circuit.
I can not explain the difference. Did thy supersede/update the part number?
Have you called the dealer and gave them your VIN Number ? What was the part # the dealer is now recommending?
2006 Parts fiche recommends 52128695AE.
 

James R Couchenour

New Member
Joined
Jan 22, 2021
Messages
9
Reaction score
1
C100A- OBD2 code= Left front wheel speed sensor circuit.
I can not explain the difference. Did thy supersede/update the part number?
Have you called the dealer and gave them your VIN Number ? What was the part # the dealer is now recommending?
2006 Parts fiche recommends 52128695AE.

That's the number dealer gave me. I ended up just replacing the hub assembly and it came with new sensor. I think it was an updated design. The dealership person I spoke to seemed clueless.
 

LibertyTC

Well-Known Member
Staff member
Moderator
Joined
Oct 24, 2008
Messages
8,178
Reaction score
919
Location
B.C. Canada
I suppose I should not be surprised by the lack of parts desk experience.
The other problem is they sell news jeeps, & many might not even know what a KJ is ! :( :eek:
Sounds like an updated hub & I'm glad to hear you have it fixed now.
 

jeepop

Member
Joined
Mar 16, 2017
Messages
66
Reaction score
10
Location
Middle Tenneesee
Is the one on the right connected to a long wire? I cannot tell from the picture. From the picture it looks like the one that goes in the read differential.
 

jeepop

Member
Joined
Mar 16, 2017
Messages
66
Reaction score
10
Location
Middle Tenneesee
Scratch my response -- most of the parts I can see at Rock Auto look like your new one. I had to replace mine. I replaced my hubs and the new ones that came with my hubs were causing issues. I sucked it up and got mopar. It has been a while since I did that so my memory was fuzy.
 

JRB

New Member
Joined
May 27, 2021
Messages
18
Reaction score
5
I figured I'd add to this thread instead of starting a new thread, in case it helps others.

I went to pull my sensor out, and it broke off stuck in the hub. Has anyone had any success drilling out the remains and putting a new one in there? If my wheel bearing isn't toast I'd like to try and save the hub/bearing.
 
Top