'03 Liberty - O2 Sensor wiring, help!

adamalsnayyan

New Member
Joined
Jul 22, 2011
Messages
4
Reaction score
0
Location
Detroit, MI
So, I just swapped the dreaded 3.7L Powertech V6 (-_-) in my KJ after it threw a bearing. It's working great now. But I'm getting an O2 CEL code because when I was pulling the old motor, all four wires from the driver side upstream(before the cat) O2 sensor's wire harness came out, and I don't know their designated locations to replace them properly. The vehicle runs perfectly, but I would like to get rid of the CEL. So, I was wondering if anyone knew exactly which ports each of the wires go to or if anyone was willing to dig down in their engine bay to maybe help a guy out (naughty). This is the vehicle side harness(male harness). Here are some pictures to give a better idea of what I'm talking about.

You must be registered for see images attach


You must be registered for see images attach


You must be registered for see images attach


You must be registered for see images attach



Sorry for the out of focus pictures, I was in a hurry.

Thanks.
 

LibertyTC

Well-Known Member
Staff member
Moderator
Joined
Oct 24, 2008
Messages
8,233
Reaction score
945
Location
B.C. Canada
Hope this helps...
40795[/ATTACH]"]
You must be registered for see images attach
 

Attachments

  • UpstreamSensorConnector.jpg
    UpstreamSensorConnector.jpg
    42.4 KB · Views: 4

danielrw90

New Member
Joined
Mar 10, 2013
Messages
2
Reaction score
0
Location
Jackson michigan
Hey I am having similar problem only it's my oxygen sensor on drivers side just behind converter. If someone could give me a diagram or just tell me which wires coming from the car go to which wires on the oxygen sensor I would really appreciate it thanks.
 

mobiledui

New Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
2
Reaction score
0
Location
ORLANDO
Help!!!

So, I just swapped the dreaded 3.7L Powertech V6 (-_-) in my KJ after it threw a bearing. It's working great now. But I'm getting an O2 CEL code because when I was pulling the old motor, all four wires from the driver side upstream(before the cat) O2 sensor's wire harness came out, and I don't know their designated locations to replace them properly. The vehicle runs perfectly, but I would like to get rid of the CEL. So, I was wondering if anyone knew exactly which ports each of the wires go to or if anyone was willing to dig down in their engine bay to maybe help a guy out (naughty). This is the vehicle side harness(male harness). Here are some pictures to give a better idea of what I'm talking about.

You must be registered for see images attach


You must be registered for see images attach


You must be registered for see images attach


You must be registered for see images attach



Sorry for the out of focus pictures, I was in a hurry.

Thanks.

So, i have a p0151 code on this o2 sensor. IM like 90% sure its a wire chafing issue. I want to buy a new connector and cut and run wires to the o2 sensor but i cant seem to trace the wires to know which ones to cut at the top of the engine. I see in the picture that you posted the color of the wires after the connector which i couldnt see before, but even with that new information, i cant seem to find those color wires at the top of the motor or anywhere else for that matter. Where in this harness do i need to open up to be able to run new o2 wiring?
 

LibertyTC

Well-Known Member
Staff member
Moderator
Joined
Oct 24, 2008
Messages
8,233
Reaction score
945
Location
B.C. Canada
This is from the 2004 FSM re downstream.
 

Attachments

  • Oxygen Sensor Downstream.jpg
    Oxygen Sensor Downstream.jpg
    131.7 KB · Views: 5
Top