Go Back   Jeep Liberty Forum - JeepKJ Country > Jeep Liberty - KK (08-Present) > How To



How To

blower not working


This is a discussion on blower not working within the How To forums, part of the Jeep Liberty - KK (08-Present) category!
Anyone know how to test a Heat resistor for 2011 liberty sport, blower not working....

How to Section for the KK


Like Tree1Likes
  • 1 Post By JeepinJarhead03

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-28-2017, 07:05 PM   #1 (permalink)
TJA
Member

 
Join Date: Mar 2017
Location: New York
Posts: 4
Default blower not working

Anyone know how to test a Heat resistor for 2011 liberty sport, blower not working.
TJA is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2017, 09:23 PM   #2 (permalink)
Member

 
Join Date: Mar 2017
Location: Wisconsin
Age: 31
Posts: 9
Default

Are you sure its not the blower motor? That's a pretty popular thing to go out. Or is that what youre actually talking about?

Last edited by Anytimedude00; 03-28-2017 at 09:25 PM.
Anytimedude00 is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2017, 12:38 AM   #3 (permalink)
Member

 
Join Date: Sep 2009
Location: Petersburg VA
Posts: 369
Default

think they're talking about the blower motor resistor, which generally the blower will still work on the highest speed because the bmr is bypassed

check the fuses
Dave likes this.
__________________
03 Black KJ -Front and Rear TrailReady (extinct) KJ bumpers Trailready RockRails, 790+plate&clevis ft / JBA4 rear - 4.10s and DTTs
JeepinJarhead03 is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2017, 06:16 AM   #4 (permalink)
TJA
Member

 
Join Date: Mar 2017
Location: New York
Posts: 4
Default

the blower doesnt run at all. there is voltage at the motor 14volts dc. the motor has 14v dc even when the fan speed is off. does the fan run on current and not voltage. i hate just throwing parts at something cause i don't understand! i appreciate the help!
TJA is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2017, 07:43 AM   #5 (permalink)
TJA
Member

 
Join Date: Mar 2017
Location: New York
Posts: 4
Default

ok.... good news I got the blower to work again but only after I Played around with the TIPM fuse box.
TJA is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2017, 09:36 AM   #6 (permalink)
Member

 
Join Date: Mar 2017
Location: Wisconsin
Age: 31
Posts: 9
Default

Blower motors are extremely cheap. Had mine replaced in my exploder and it was like 120 bucks for a mechanic to fix. Not sure how easy it is to replace. Im sure you can find a video on the internet.
Anytimedude00 is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2017, 12:12 PM   #7 (permalink)
TJA
Member

 
Join Date: Mar 2017
Location: New York
Posts: 4
Default

motor is cheap $48 @ rock auto. easy to change out. i took it out and jumpered it out right too the car battery. has something to do with the TIPM Fuse box.
TJA is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2017, 08:51 PM   #8 (permalink)
Member

 
Join Date: Jun 2017
Location: Portland, Oregon
Posts: 1
Default Blower motor won't run

2010 Liberty. Just wouldn't turn on. Took out resistor controller behind glove box, has 5 aluminum fin heat sink about 4" in length. The connector is one single heavy gauge blue and one 3 wire combo, heavy gauge blue (like single wire)/small blue/ heavy gauge black. Heat sink gets hot and fan will not run at any speed, full on or not. Motor or relay/resistor bank, or both? Can i jumper to the blower to see if it works??? Thanks!
takeitslow is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2017, 06:57 PM   #9 (permalink)
Member

 
Join Date: Oct 2017
Location: Alaska
Posts: 1
Default

Hi, I am new to this forum. We have a 2012 Liberty that the heater fan stopped responding to the selector dial. I found this site and this thread and fixed the problem for $25! It was the resistor behind the glove box.

Thanks JeepKJ Forum! You guys already saved us a couple hundred bucks!
TrujilloAK is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
Toyota FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Dodge Ram Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum