Go Back   Jeep Liberty Forum - JeepKJ Country > Jeep Liberty - KK (08-Present) > KK General Discussion

Register to remove these ads.



KK General Discussion

Air Conditioning Trouble/Strange Behavior


This is a discussion on Air Conditioning Trouble/Strange Behavior within the KK General Discussion forums, part of the Jeep Liberty - KK (08-Present) category!
Register to remove these ads. It's free! So the AC works, but does not put out enough cold air. I ...

General discussion forum for KK Liberty's


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-31-2017, 10:52 AM   #1 (permalink)
Member

 
Join Date: Aug 2017
Location: MN
Age: 58
Posts: 11
Default Air Conditioning Trouble/Strange Behavior


Register to remove these ads. It's free!
So the AC works, but does not put out enough cold air.

I hooked up a R134a recharge unit with a gauge, and observed that the compressor kicks in for 6 seconds and the shuts off for 6 seconds, and repeats. When the compressor is on, the gauge reads at the top of the green pressure range (good), but of course drops down into the red when the compressor is off. Why would the compressor be switching on and off?

Could it be that there is too much pressure in the system?

Last edited by steverose359@gmail.com; 08-31-2017 at 02:11 PM. Reason: Added a question
steverose359@gmail.com is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2017, 11:39 AM   #2 (permalink)
Member

 
Join Date: Jan 2017
Location: canada
Posts: 76
Default

Maybe some one with a/c background will confirm, but I think your gauge should go high when the compressor is off and back down to normal when the clutch is engaged, perhaps I thinking of how the gauge responds when the engine is not running and connected.

Have you tried jumping the clutch relay to force it on. I had to do this to charge mine but ended up building a vacuum pump from an ac compressor. I miss Harbor Freight for those low use tools.
justjeeps is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2017, 06:10 PM   #3 (permalink)
 
Myke's Avatar
Member

 
Join Date: Nov 2016
Location: USA
Posts: 446
Default

Is it normal for it to turn on and off like that? Mine does it but it works fine, ac is cold and has been like that for the last 9 months.
__________________
DobermanRacing.com - Team Driver
  • '03 KJ Freedom Edition - 4" JBA Coilover Lift w/ 32" Cooper STT PROs
  • '98 XJ Sport - 6" Full-Traction 4-Link Long Arm - Jeepspeed #2731 (Race Jeep)
Sponsored by UltRanger & CellTech
Myke is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2017, 06:38 PM   #4 (permalink)
 
HoosierJeeper's Avatar
Gold Supporter/Admin


 
Join Date: Jan 2009
Location: Western WI
Posts: 20,437
Default

It's normal for it to cycle like that.
__________________
05 KJ Limited 4x4 in Light Khaki: Detours USA Backbone, Warn M8000, Huskyliners, RockLizard Super Skink sliders, OME/Bilstein Lift, JBA UCA's, Moabs, 245/75/16 Hankook Dynapro ATMs, Transgo shift kit
15 KL Limited V6 4x4
07 LR3 SE V8
96 XJ Country
It's better to have a winch and need it than to not have a winch and not need it
HoosierJeeper is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
Toyota FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Dodge Ram Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum