Go Back   Jeep Liberty Forum - JeepKJ Country > General Forums > Electronics

Register to remove these ads.



Electronics

Using Factory Sirius with Aftermarket Head Unit?


This is a discussion on Using Factory Sirius with Aftermarket Head Unit? within the Electronics forums, part of the General Forums category!
Register to remove these ads. It's free! Hi all So I'm looking at a 2006 Renegade w/ the in-dash six ...

GPS, Stereos, Car Computers, CBs, and Gadgets!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-24-2005, 02:45 PM   #1 (permalink)
Member

 
Join Date: Nov 2005
Location: USA
Posts: 1
Default Using Factory Sirius with Aftermarket Head Unit?


Register to remove these ads. It's free!
Hi all

So I'm looking at a 2006 Renegade w/ the in-dash six disc changer (no nav. unit) and it has Sirius installed.

I will want to change the head-unit to a more powerful one and make it easier to add a subwoofer/amp setup. I want to know that if I buy an Alpine head unit w/ Sirius controls built-in, can I simply plug something into my new head unit so that it uses the factory installed Sirius antennae?

Also, is the six-disc indash changer unit a single-din opening? Or must you have a bracket to make a single-din head unit fit? Thanks, Happy Thanksgiving!
SouthPaw1227 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2005, 02:54 PM   #2 (permalink)
 
billforde's Avatar
Member

 
Join Date: Nov 2004
Location: Seaford, NY, USA
Posts: 329
Send a message via AIM to billforde
Default Re: Using Factory Sirius with Aftermarket Head Unit?

Originally Posted by SouthPaw1227
Also, is the six-disc indash changer unit a single-din opening? Or must you have a bracket to make a single-din head unit fit? Thanks, Happy Thanksgiving!
Cant help with the Sirius, but the six-disc is a Din and a Half. You will need to get an adapter to mount the after market HU.
__________________
2004 Liberty Limited-Silver
My Jeep
billforde is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2005, 04:05 AM   #3 (permalink)
 
eddiev9's Avatar
Member

 
Join Date: Sep 2005
Location: Fairfax, VA
Posts: 380
Default

I asked Pioneer about making a custom adapter to fit in the factory Sirius to my HU, but Pioneer said that even if I figure out the correct wires, the firmware on your hardware is incompatible. As a result, the buttons on your HU will be incorrectly setup; some may not respond, and your display will show gibberish characters.

To save yourself a lot of trouble, why not just pay an extra hundred or so for an Alpine Sirius add-on? Or if it's the Amp/Sub issue, there's always speaker-level input or those RCA adapters.
__________________
2005 Renegade 3.7L, Light Khaki, Auto, 2WD, Security Group
Mopar Slush Mats, Cargo Tray & Side Air Deflectors
Magnaflow 15870, K&N 77-1540KP, Daystar KJ09116, Yokohama Geolandar H/T-S
Pioneer DEH-P4700MP, Alpine MRP-F240, Pioneer TS-T110, Polk db650
MTX Thunder342, MTX Thunder T4510-04 (in a Type 3 Enclosure)
eddiev9 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2017, 12:56 PM   #4 (permalink)
 
righopper's Avatar
Member

 
Join Date: May 2015
Location: Houston, 'Merica!
Age: 47
Posts: 49
Default

Adding link to video on using factory sirius antennae with aftermarket head units...

https://www.youtube.com/watch?v=7eKUkrhTqTw
righopper is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
Toyota FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Dodge Ram Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum